Obvestila Centra za krepitev zdravja

Delavnica Zdravo hujšanje

delavnica hujsanje

V začetku septembra pričnemo z delavnico Zdravo hujšanje. Udeleženci prejmejo strokovno podporo in pomoč pri zdravem hujšanju, ter znanja in veščine za spreminjanje prehranskih in gibalnih navad ter psihološko podporo v procesu hujšanja in vzdrževanja zdravega življenjskega sloga.

Prijave sprejemamo na tel. št.: 07 36 91 423

Vljudno vabljeni!

Center za krepitev zdravja ZD Metlika

Avg 28 2020

Bolezni, ki jih prenašajo klopi

Pri nas je daleč najpogostejša lymska borelioza, sledi pa ji klopni meningoencefalitis, proti kateremu se lahko učinkovito zaščitimo s cepljenjem. Strokovnjaki opozarjajo na previdnostne ukrepe, saj se s toplejšim vremenom prične tudi aktivnost klopov, s tem pa se poveča verjetnost okužb, ki lahko resno ogrozijo naše zdravje.

pdfBolezni, ki jih prenašajo klopi

Jun 16 2020

Preklic dogodka ob svetovnem dnevu ledvic

Spoštovani,

zaradi respiratornih obolenj in omejevanja širjenja virusnih okužb v številnih zdravstvenih ustanovah velja poseben režim dostopa. Zato smo se v Centru za krepitev zdravja ZD Metlika odločili, da letos ob Svetovnem dnevu ledvic – pri nas je bilo mišljeno 13.3.2020, ne bomo organizirali informativnih točk in ne bomo izvajali merjenja prisotnosti beljakovin v seču.

Hvala za razumevanje.

Mar 05 2020

SIMBIOZA GIBA MED GENERACIJAMI-MED BELOKRANJCI

Gibanje je življenje in življenje je gibanje!

V tednu Simbioze giba je bilo v Metliki pestro. Potekale so različne aktivnosti.

V torek, 15.10., so nas obiskale članice Društva onkoloških bolnikov. Imele so stojnico, kjer so delile promocijski material in osveščale o pomenu preprečevanja in pravočasnega odkrivanja in zdravljenja raka.

Mi pa smo izvajali gibalne aktivnosti v DSO Metlika. Imeli smo skupinsko vadbo z varovanci v prostoru za druženje. Pridružili so se nam skupina predšolskih otrok Zvezdice iz Vrtca Metlika in Hiša sadeži družbe Metlika.
Prijetno smo se razgibali, zapeli in poklepetali.

V sklopu Simbioze giba smo v sredo, 16.10., telovadili s Šolo zdravja v garaži ZD Metlika. Skupine Šole zdravja občine Metlika so bile: Radovica, Gradac, Podzemelj, Suhor in Metlika.
Vadba nam je odlično uspela kljub temu, da nam je vreme ponagajalo.

V četrtek, 17.10., smo obiskali dislocirano enoto DSO Metlika . Pridružile so se nam skupina Čebelice iz Vrtca Metlika in Hiša sadeži družbe Metlika. Skupaj smo telovadili, peli, poklepetali in si popestrili dan.

Hvala vsem sodelujočim za dobro voljo in prijetno družbo.

Center za krepitev zdravja Bela krajina ZD Črnomelj in ZD Metlika

Okt 21 2019

Več informacij

Mirna Nemanič, viš.med.ses.,univ.dipl.org.
E naslov: mirna.nemanic@zd-metlika.si
Telefon: 07 369-1-423, 040 274 358

Saša Pezdirc, dipl.m.s.
E naslov: sasa.pezdirc@zd-metlika.si
Telefon: 07 369-1-423, 031 503 403

svit zd metlika