Psihološka podpora – poizvedba

22 Jan 2021

Cenjeni uporabniki,

v ZD Metlika se zavedamo, da se v našem okolju pojavlja vse več osebnih in profesionalnih duševnih stisk, ki narekujejo specifično obravnavo in strokovni pristop.

V želji, da ugotovimo potrebe in na podlagi konkretnih podatkov poskušamo organizirati ustrezno pomoč, vas prosimo, če si vzamete čas in izpolnite kratko anonimno anketo, ki bo na voljo na spletni strani ZD Metlika do 10.02.2021.

Za sodelovanje se vam v naprej zahvaljujemo.

Odpri anketo - Psihološka podpora

Cepljenje proti COVID-19

07 Jan 2021

Zdravstveni zavodi tedensko prejemamo omejeno količino cepiva proti COVI-19, zato je ključnega pomena, da se prejeto cepivo porabi v celoti in skladno s sprejeto nacionalno strategijo.

Obveščamo vas, da se za cepljenje lahko naročite na Info točki ZD Metlika, na telefonski številki 07-369-1-400 ali 041-431-244 ali na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Ob naročilu nam posredujte naslednje podatke: priimek in ime, leto rojstva, telefonsko številko in vašega osebnega zdravnika. Ko boste na vrsti za cepljenje, bas bo kontaktiral zdravstveni delavec.

Hkrati vas obveščamo, da prijava za cepljenje, ki ste jo morda posredovali v aplikacijo NIJZ ni aktualna, saj v zdravstvene zavode teh podatkov nismo prejeli.

Množično testiranje - nadaljevanje

06 Jan 2021

Množično testiranje s hitrimi testi na SARS-CoV-2 v Metliki se bo nadaljevalo od 07.01.2021 naprej, vsak delovnik med 8. in 9. uro pred ZD Metlika. Testiranje se bo v okviru zdravstvenega doma izvajalo, dokler bodo zagotovljeni testi.

Vse, ki se bodo na testiranje odzvali pozivamo, da upoštevajo vse preventivne zaščitne ukrepe. Testiranje je brezplačno, zainteresirani naj imajo s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebni dokument. Rezultat testa bo javljen pacientu po SMS-u.

Množično testiranje s hitrimi testi na SARS-CoV-2

02 Jan 2021

»Množično testiranje s hitrimi testi na SARS-CoV-2 v Metliki bo potekalo 4. in 5. januarja 2021 med 12. in 16. uro na avtobusni postaji Metlika.

Vse, ki se bodo na testiranje odzvali pozivamo, da upoštevajo vse preventivne zaščitne ukrepe. Testiranje je brezplačno, zainteresirani naj imajo s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebni dokument. Na rezultat testa je potrebno počakati na varnostni razdalji ali v osebnem vozilu. O vseh nadaljnjih testiranjih bomo prebivalce pravočasno obvestili.«

Psihološka podpora

23 Nov 2020

Želimo vas obvestiti, da je ponovno vzpostavljen Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19.

Na brezplačni telefonski številki 080 51 00, 24 ur na dan, vse dni v tednu nudijo strokovno pomoč izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja.

Uporabnikom ZD Črnomelj in ZD Metlika poleg enotne telefonske številke 080 51 00 nudimo psihološko podporo tudi na telefonskih številkah: 030/369-459 in 030/369-453.
Dosegljivi smo po naslednjem urniku:
Ponedeljek, torek:

 • 12-14 h
 • 18-20 h

Sreda, četrtek, petek:

 • 10-14 h

Telefon je namenjen krajšim pogovorom za:

 • čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj ter z njimi povezanih odzivov;
 • podporo obolelim in svojcem oseb z boleznijo COVID-19;
 • podporo ob izgubi bližnjega zaradi bolezni COVID-19;
 • podporo ob soočanju z izgubo zaposlitve, čakanjem na delo ali težavah, povezanih z delom od doma;
 • priporočila in podporo pri usklajevanju delovnih obveznosti in družinskega življenja;
 • podporo pri soočanju z osebnimi stiskami in s težavami v medosebnih odnosih v času izolacije;
 • podporo pri drugih izzivih, ki jih prinaša trenutna situacija.

Za vsa vprašanja v zvezi s koronavirusom SARS CoV-2 (boleznijo COVID-19) in ukrepi, povezanimi z njim, pa še vedno velja, da se obrnete na Klicni center za informacije o novem koronavirusu, na telefonsko številko 080 14 04 (vsak dan od 8:00 do 20:00 ure) ali obiščete spletno stran NIJZ oz. vladno spletno stran.

psiholoska pomoc covid 19

Protokol za obvladovanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 na delovnih mestih v času razglašene epidemije (11. 11. 2020)

12 Nov 2020

Pridobitev potrdila o karanteni na domu (v nadaljevanju Potrdilo): Pridobitev Potrdila sta MZ in NIJZ poenostavila, da bi v čim večji meri razbremenili tako specialiste medicine dela kot zdravnike v osnovni zdravstveni dejavnosti. Na spletni strani NIJZ in na portalu eUprave je objavljen obrazec[1] za pridobitev potrdila o karanteni na domu, ki ga izpolni zaposleni sam ali s pomočjo delodajalca. Po izpolnitvi obrazca oseba na elektronski naslov dobi Potrdilo, kot dokazilo za uveljavljanje pravice do nadomestila plače ali drugih pravic iz naslova zdravstvenega in socialnega varstva. Ob tem dobi ponovno tudi Navodila o karanteni na domu.

Obrazec je mogoče oddati z uporabo e-identitete ali brez. V primeru oddaje brez uporabe e-identitete posameznik vnese svojo enotno matično številko občana (EMŠO) in davčno številko ter elektronski naslov, na katerega želi prejeti potrdilo o karanteni. V primeru oddaje obrazca z e-identiteto pa bo potrdilo prejel v predal Moja eUprava.

V trenutni epidemiološki situaciji je še toliko bolj pomembno, da delodajalci v sodelovanju s specialisti medicine dela, prometa in športa zagotovite čim večjo varnost zaposlenih z ureditvijo delovnih procesov na način, da je čim manj možnosti za prenos okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Z izvajanjem tega protokola, ki poenostavlja administrativne postopke, bomo omogočili, da bodo kljub številnim omejitvam delovni procesi tekli čim bolj nemoteno.

AKTUALNO

 • Cenjeni uporabniki, v ZD Metlika se zavedamo, da se v našem okolju pojavlja vse več osebnih in profesionalnih duševnih stisk,…
 • Cepljenje proti COVID-19
  07 Januar 2021
  Zdravstveni zavodi tedensko prejemamo omejeno količino cepiva proti COVI-19, zato je ključnega pomena, da se prejeto cepivo porabi v celoti…
 • Množično testiranje s hitrimi testi na SARS-CoV-2 v Metliki se bo nadaljevalo od 07.01.2021 naprej, vsak delovnik med 8. in…