Od 13.07.2022 je v prostorih ZD Metlika obvezna uporaba zaščitnih mask za paciente, obiskovalce in delavce.

13 jul 2022

Od 13.07.2022 je v prostorih ZD Metlika obvezna uporaba zaščitnih mask za paciente, obiskovalce in delavce.

S preventivnim ukrepom želimo zaščititi VAS in zdravstvene delavce.

Z roko v roki do dobrega počutja

03 jun 2022

Pred približno tremi leti smo se v ZD Metlika s partnerji Beti Metlika, Šent Ljubljana – Dnevni center Metlika in Razvojni center Novo mesto prijavili na javni poziv LAS Dolenjske in Bele krajine. Projekt smo poimenovali Iniciativa za bolj zdrav jutri v Beli krajini in bili uspešni. Namen projekta je z zaznavo demografskih in geografskih značilnosti povezati potrebe prebivalcev vseh starostnih skupin in delovati v smislu izboljšanja življenja in zdravja. Osnovni cilj je razbiti predsodke o duševnem zdravju v širši javnosti in na glas povedati, da ni nič narobe, če smo v stiski, da potrebujemo pomoč in da imamo na voljo različne oblike pomoči.

Projekt je izjemnega pomena tudi zaradi zaznanih izzivov v času epidemije.

Ocenjena vrednost projekta je slabih 45 tisoč EUR, od česar je bila približno polovica namenjena ureditvi primernih prostorov, polovica pa za izvedbo mehkih vsebin, med katere sodi tudi organizacija mini konference pod naslovom Z roko v roki do boljšega počutja, ki je v Kulturnem domu Metlika potekala 2. junija 2022. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Iskrena hvala vsem, ki so prispevali pri organizaciji dogodka, posebej sodelavkam iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, moderatorju, predavateljicam in predavateljem, partnerjem na tržnici znanja, OŠ Metlika in Šoli zdravja ter vsem udeležencem.

Galerija slik: https://www.dropbox.com/sh/6dtno4rblq45xxt/AADwwSBNGpXF1NxukrSEluRZa?dl=0

 

Ukrepi ob sumu na nalezljivo bolezen od 31.05.2022 naprej

31 maj 2022

Ukrepi ob sumu na nalezljivo bolezen od 31.05.2022 naprej:

  1. Pacienti z okužbo dihal ali sumom na drugo nalezljivo bolezen so obvezni uporabljati zaščitno masko.
  2. Pacient z okužbo dihal bo testiran s hitrim testom.
  3. Obravnava pacienta s sumom na nalezljivo bolezen se izvede v ločenem prostoru.
  4. Pacient je dolžan podati korektno informacijo o svojem zdravstvenem stanju medicinskemu osebju še pred vstopom v ambulanto.

Ukrepi v ZDM za paciente od 14.04.2022 naprej

14 apr 2022

Pacienti z znaki okužbe ali sumom na okužbo s COVID-19 (povišana telesna temperatura, okužbe dihal, …) ne vstopajo v prostore zdravstvenega doma. Počakajo zunaj na navodilo zdravstvenega delavca in uporabljajo zaščitno masko.

Paciente s sumom na okužbo s COVID-19 ali drugo zelo nalezljivo boleznijo se obravnava v kontejnerju.

V čakalnici se zagotovi razdalja med pacienti.

Pacienti so v ZD dolžni uporabljati zaščitno masko.

Svetovni dan zdravja

31 mar 2022

Vabljeni v četrtek, 7. aprila, od 9.30 – 12.00 ure v prostorih gasilskega doma Metlika (I. nadstropje) na skupno akcijo merjenja holesterola in sladkorja v krvi ter krvnega tlaka.

pdfLetak.pdf

Svetovni dan ustnega zdravja

18 mar 2022

Vsako leto 20.marca obeležujemo svetovni dan ustnega zdravja.

Več informacij o svetovnem dnevu ustnega zdravja najdete na spletni strani https://www.nijz.si/sl/20-marec-2022-svetovni-dan-ustnega-zdravja-pamet-v-roke-za-usta-in-zobe

pdf Letak.pdf

Svetovni dan spanja 18. marec

16 mar 2022

Dober spanec, bister um, vse dobro
V petek, 18. marca 2022, že petnajstič zapored obeležujemo svetovni dan spanja, tokrat pod sloganom "Dober spanec, bister um, vse dobro". Svetovni dan spanja je mednarodno priznan dogodek, ki poteka pod okriljem Svetovne zveze za spanje (World Sleep Society - WSS), in je namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti spanja in njegovega vpliva na zdravje ter preprečevanju in obvladovanju motenj spanja v vseh obdobjih življenja.

pdfIzjava

pdfSvetovni_dan_spanja_odrasli.pdf

pdfzakaj-je-spanje-pomembno.pdf

Delavnica ob Svetovnem dnevu ustnega zdravja

14 mar 2022

Ob Svetovnem dnevu ustnega zdravja, vas vabimo na preventivno delavnico, z naslovom Vpliv ustne higiene na splošno zdravje, ki bo v prostorih Centra za krepitev zdravja (CKZ) ZD Metlika (prostor nad garažami).

Tokrat bo z vami medicinska sestra Mirna Nemanič.

Termin: torek, 22.3. 2022 ,ob 8.uri

pdfVabilo na delavnico.pdf.

AKTUALNO